Peaches

Photobucket

Het is altijd fijn als er lekkere dingen in de aanbieding zijn. Zo waren er een tijdje geleden nectarines en perziken in de aanbieding. Heel veel! Zelf ben ik vooral fan van perzik. Zeker als ze goed rijp zijn kan ik best genieten van een lekkere perzik. De eerste paar heb ik ook buiten de koelkast laten liggen om lekker zacht te worden. Bijkomend voordeel: het huis ruikt ook zo lekker naar perzik!

Photobucket

Eigenlijk koop ik perziken vooral om deze crumble bars mee te maken. Ze zijn heerlijk fris en zoet.

Peach Crumb Bars:from Completely Delicious

Ingrediënten
375 gram bloem
330 gram suiker
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1/4 tl zout
225 gram koude(!)boter
1 ei
4 grote perziken, geschild en in stukjes
4 tl maizena

Bereiding:
1. verwarm de oven tot 180 graden Celsius en beboter een vierkant bakblik.
2. Meng de bloem, de helft van de suiker, bakpoeder, kaneel en zout in een grote kom. Voeg de boter toe in blokjes en meng door elkaar met een vork, tot de boter verdeeld is in klontjes ter grootte van een erwt. Meng je ei hier doorheen om je kruimeldeeg af te maken. Druk de helft van dit deeg in je vorm.
3. Meng de rest van de suiker met de maizena door de perziken. Verdeel over je kruimelbodem. Verdeel vervolgens de rest van je kruimeldeeg over de perziken.
4. Bak de kruimel koek voor 45-55 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Laat goed afkoelen voor je het snijd. Bewaar in de koelkast!

Tags:, , , , , , , ,

Over wakeupthecake

likes: nails, baking, norwegian forrest cats, welsh corgi cardigan

Plaats een reactie